Mijn drie favoriete olieën, Onguard, Balance en Zengest zitten steevast in mijn tas en staan altijd paraat in de massagekamer voor een Ayurvedische massage.

Ik vind de blends van DoTerra erg fijn om mee te werken. Ze bieden precies wat ik voor Pitta, Vata en Kapha nodig heb.

Ze voldoen voor mij helemaal aan de eisen die ik stel aan een goede biologische en milieuvriendelijke olie.

Zengest

Als ik een Ayurvedische massage geef voor de kapha persoon gebruik ik meestal Zengest. 

Zengest zorgt ervoor dat je alles een beetje makkelijker kunt verteren. De gember wakkert het verteringsvuur aan. De munt zorgt voor de maagwand en de koriander heeft een verzachtende werking.
Het helpt jou en mij dus om alles wat makkelijker los te kunnen laten. Ook wanneer je veel hebt meegemaakt of er is iets gebeurd waar je over loopt te tobben, helpt Zengest met het verteren. Ik gebruik Zengest in massageolie en in een spray.

De spray gebruik ik soms op mijn gezicht voor het frisse gevoel, maar meestal als mondspray.

3 of 4 druppels olie is genoeg in een klein flesje water van 15 ml. Je kunt het flesje 3 keer bijvullen met water voor je er nieuwe druppels in moet doen.

Balance 

Balance is zacht en zorgt voor een warm geruststellend gevoel. Ik gebruik deze etherische olie in massageolie voor de Pitta mensen. (Pitta staat voor de elementen water en vuur).

Balance gebruik ik voor mensen die werkstress en/of prestatiestress hebben of erg kritische zijn (op zichzelf en/of op anderen).
Het maakt alles een beetje zachter. Ook je gedachten worden er zachter van. Gedachten over jezelf, over een ander en over alles eigenlijk. Het tempert het vuur een beetje en zorgt ervoor dat je wat meer openstaat voor andere meningen.

Te gebruiken in een spray, als een parfum, gewoon lekker met water. En natuurlijk lekker in een roller.

Onguard

Gebruik ik bij een persoon die wat beter zijn of haar energie wil vasthouden. Vata energie (wind en ether). Deze olie past heel goed bij de herfst en zorgt ervoor dat het wat makkelijker is om even rust te vinden en naar binnen te keren. Door de geur van kaneel en kruidnagel krijg je meteen zin in speculaas, appeltaart en een goed boek, lekker knus te doen en een gezellig plekje in huis te creëren.

Met Onguard verhoog je ook nog eens je weerstand, wat natuurlijk voor de kwetsbare vata’s onder ons, heel erg fijn is.

Ook deze olie is fijn in een spray als een parfum, lekker in thee en natuurlijk lekker in een roller.

Deel!

Als je dit een leuk bericht vond.

Gerelateerde berichten die je misschien ook interesant vindt.

Yin yoga bij ons op de zolder van de boerderij.

Yin yoga bij ons op de zolder van de boerderij.

Lieve Yogi’s onder ons, jullie kunnen weer meedoen!
Zoals jullie misschien nog wel weten geef ik ook live en online Yinyoga les.
Op woensdag 14 september is er weer een openbare yinyogales bij ons boven op de yogazolder.
Zoals gewoonlijk gaat de les weer door bij aanmelding van 4 yogi’s.

Lees meer
Massages behoede ons van een “ik vertrek” moment.

Massages behoede ons van een “ik vertrek” moment.

Masseren heeft ons behoed voor een faillissement! Heftig hé, maar het is zo…..Wij hadden een prachtig bedrijf in Tsjechië dat geweldig liep. We doorstonden heel wat stormen. Vele “ik vertrek momenten” kwamen voorbij; een warmtepomp die niet meer werkte en ons duizenden euro’s heeft gekost, onenigheid met de vorige bewoonster en zo ook met een aannemer: je kunt het je vast wel voorstellen.

Lees meer