Dosha-portret voor Mirjam

Lieve Mirjam

Je zolang hebt moeten wachten op je Doshaportret maar hier is ie dan eindelijk. Ik wilde voor jou dit Doshaportret extra goed doen en ik hoop dat het je gaat brengen wat je ervan verwacht. 

Zet deze meditatie op wanneer je wilt ik heb m zo gemaakt dat zelfs 10 minuten luisteren al genoeg is om je te laten voelen dat je een geweldig mens bent, jij prachtige dingen maakt en dat jij de erkenning die je zoekt zult vinden in deze meditatie. Die je mag gaan voelen in je hele lichaam maar vooral in je hart.

Keer naar binnen met deze meditatie want daar zul je alles vinden wat je nodig hebt. Alles zit in jou, kijk of het lukt om al het andere, alles wat niet meer bij jou past, onbelangrijk te laten worden. 

Een reset van je onderbewustzijn helpt jou om die belastende overtuigingen te transformeren naar overtuigingen waar je sterk van wordt. Zodat je je geliefd, mooi, rijk en nog belangrijker, “gezond” zult voelen.

Zonder heel erg in te gaan op wat die overtuigingen zijn, kunnen we doormiddel van deze meditatie het lichaam zelf aan het werk zetten. Ons lichaam weet namelijk zelf het beste wat geheeld zou moeten worden.

Als je bij deze meditatie in slaap valt is het effect zelfs nog groter omdat tussen waken en slapen onze hersenen open staan voor een reset.

Daarom is het ook zo goed om je kinderen mooie sprookjes voor te lezen of in slaap te vallen met een slaap liedje. Maar dat terzijde.

Dus ontspan en laat je leiden door mijn stem. En als je eerst even wilt weten wat ik allemaal vertel…. Haha

Luister dan deze meditatie een keer als je aan het koken of strijken bent. Werkt ook erg goed.

Lieve Mirjam, ik wens je een gezond en gelukkig leven.

Ik vertelde je laatst dat als ik in gedachten bezig was met jouw Doshaportret werden mijn gedachten wit. 

De zilverwitte lucht in het bos, de witte reigers die ook de dagen daarna steeds verschenen. Ik ga daarom ook dieper in op de betekenis van wit.

Witte energie die ik bij het altaar voelde.

De vrouwelijke energie de vrolijke en blije energie.

Ook in de kring van Louis. Misschien zijn energie voelbaar?

Ik zal negatieve herinneringen aan je jeugd ombouwen naar positieve herinneringen, zodat je erkenning zult voelen. 

Je zult je gezien voelen, je zus kan je niet meer naar beneden halen doordat jij haar bevestiging of die van anderen niet meer nodig hebt. 

Je zult je sterker voelen in het contact met je kinderen en met anderen omdat je leeft vanuit vertrouwen en wederzijds respect, zonder te oordelen of te veroordelen.

Je vrouwelijke energie mag ook nog meer gevoeld worden je wordt niet meer ingeruild. Omdat je helemaal goed bent zoals je bent.

Lieve Mirjam,

Hier jouw persoonlijke meditatie.

Doshaportret voor Pitta energie met een Vata disbalans

Mensen met een pitta energie zijn sportieve, energieke mensen. Scherp van geest, leren snel, zijn goede leiders en praten makkelijk. Werken en sporten graag alleen of zelfstandig, in hun eigen ruimte waar ze alles piekfijn voor elkaar hebben, precies weten waar alles ligt en ze niet afhankelijk zijn van anderen.

Houden van het maken van plannen en organiseren graag.

De zomer, de elementen water en vuur en de tijd rond het middaguur horen bij deze dosha. 

Rust, regelmaat en warme, opbouwende voeding.

Stress is één van de grote, zo niet de grootste boosdoeners als het gaat om onze hormoon balans. 

In Ayurveda wordt niet zozeer gesproken over hormonen, en worden problemen zoals een snel of langzame werking van de schildklier niet opgelost met hormoontherapie. Er wordt eerder gekeken naar de onderliggend problemen zoals stress, voeding, en ontspanning.

Tips om je lichaam meer rust te gunnen, om beter te kunnen ontspannen, waardoor je minder gaat piekeren, beter kunt loslaten en daardoor ontspannender in het leven staat.

 

Test wat jouw dosha is en ontdek welk lichaams- en persoonlijkheidstype je bent volgens de Ayurveda. Doe de test twee keer, één keer met jezelf als kind in gedachte (geboorte constitutie) en de tweede keer om je disbalans vast te stellen.

Bespreek ook je klachten met (bij voorkeur) een Ayurvedische arts.

Hoe lees je een dosha test en hoe maak ik de olie die bij mij past?

Een fijne Yoga les om je te warmen doe lekkere warme sokken aan en doe deze zachte les, speciaal om vata weer in balans te brengen.

Ook deze Yoga houdingen zullen je goed doen: 

De Libelle, voor de levermeridiaan als deze niet prettig aanvoelt kan je altijd eerst de liggende vlinder doen.

Voetzolen tegen elkaar, je knieen naar buiten laten vallen en je armen desgewenst boven je hoofd brengen.

De liggende vlinder om je lichaam en alle chakra’s te openen. Hiermee creëer je rust in je hele lichaam, vooral in het bekken en stel je je open voor al het goede wat jij mag ontvangen.

De gedraaide wortel  om de galblaasmeridiaan te stretchen.

 

Even een kadootje voor de gezelligheid.

Deze virtuele hoofdmassage heb ik een keer gegeven in de liefdestalk op Clubhouse, aan een groep mensen die mij alleen maar konden horen.

Ik zou zeggen “sluit je ogen en geniet”.

Om echt te genieten van deze massage is het belangrijk om je echt even af te sluiten. Doe je ogen dicht ontspan je lichaam van tenen tot je kruin en probeer je voor te stellen dat je bij mij een fijne hoofdmassage krijgt. In mijn warme massagekamer het licht gedimt en fijne muziek op de achtergrond.

Wat ik ook nog doe:

.

Hoe Silvia privé voor twee heeft gevonden:

Eigenlijk zag ik op tegen wat m'n partner ervan zou vinden. Ik wist dat het heel leuk zou zijn,  maar was bang dat hij het misschien 'te soft' of 'te zweverig' zou vinden.

Het holistische massage pakket was voor mij compleet. Momenten van 'even niets' en zelf je tijd  invullen waren ook fijn.

Deze training is heel fijn, een verrijking voor je relatie.Heel basic en deze training brengt je weer even terug naar je gevoel (voor elkaar).

Silvia

Als je verdieping in je relatie wilt kan ik je deze training zeker aanbevelen.

Het programma is erg compleet.

In het dagelijkse leven kom je er nauwelijks aan toe om elkaar op een ontspannen manier bijna een weekend lang op deze manier aandacht te geven. Ik heb het zelf ondergaan en heb gemerkt hoe fijn  het was om gemasseerd te worden, maar zeker ook om de massage te geven.

Dominique

"Wat een zalige massage mocht ik ondergaan.

Ik had de eer om te mogen liggen als "proef"persoon voor deze massagecursus voor twee.

Sonja legt eerst alles goed, duidelijk en rustig uit en doet alle massagegrepen en strijkingen voor, voordat je op elkaar gaat masseren met de massage olie die je zelf hebt gemaakt. Ook dan begeleidt ze je stap voor stap en is er alle tijd voor vragen.

Ik zou deze cursus zeker aanraden om te doen. Samen bezig zijn, uit het hoofd in je hart, met de fijne energie en onder inspirerende begeleiding van Sonja."

Caroline

Hoe Heidi het dosha-portret heeft ervaren:

Je stem is heerlijk om naar te luisteren en eerlijk gezegd ben ik een paar keer voor het einde al in slaap gevallen. Ik vind het een fijne manier om even af te schakelen, al heb ik nooit echt moeite gehad om in slaap te vallen gelukkig. Je liefdevolle en wijze woorden klinken nog steeds tot me door.
Ben ik er beter van gaan slapen? Nee, dat helaas niet. Ben ik er me beter door gaan voelen? Ja, ik denk zeker dat dit meegeholpen heeft!

Ik weet zeker dat je nog veel mensen op deze manier gaat helpen in en met hun leven.

Heidi

.
.

Gezien in: