Hoe breng ik zelf mijn Pitta/Kapha lichaam weer in balans

en word je weer wie je in werkelijkheid bent.

Gezond, mooi, slank, vrolijk, energiek…..  

Tips na overbelasting van je systeem, en handvaten om je brein en lichaam weer te laten functioneren als een team.

 Test wat jouw dosha is en ontdek welk lichaams- en persoonlijkheidstype je bent volgens de Ayurveda. Doe de test twee keer, één keer met jezelf als kind in gedachte (geboorte constitutie) en de tweede keer om je disbalans vast te stellen.

 

Bespreek ook je klachten met een Ayurvedische arts.

Hoe lees je een dosha test en hoe maak ik de olie die bij mij past?

Minstens 1 keer per week een ZOOM-CALL.

Of ga zelf lekker aan de slag met deze super gezellige video.

Een beetje Yang zorgt voor een fijnere Yin.

Maar wat we vooral gaan doen…. We gaan plezier maken!

Wat is er leuker dan dansen? 

Dansen met jezelf,  je uitleven als niemand kijkt en al helemaal als die dans je bewust maakt van jouw ongelofelijke vrouwelijke schoonheid.

Buikdansen!!!

Geniet van deze video’s en laat jezelf lekker gaan. Het versterkt het gevoel met jezelf , geeft je zelfvertrouwen en je wordt er ongelofelijk slank van.

Een heerlijke warming-up of een een total work-out? Ga lekker dansen en breng je lichaam in een perfekte vorm.wink

Deze heup beweging heet de Maya en ziet er uit als een 8 op z’n kant. Heb jij de liggende 8 al onder controle?

Puur sporten in een moderner jasje. Wel zwaar lieve vrouw.

Met dank aan Dansschool Bellyssima Rotterdam.

Meer info? klik hier.

Luister lekker naar deze spotify lijsten om helemaal in de stemming te komen.

Bij overbelasting en hogebloedruk is het fijn om Pitta weer in balans te brengen

Vermoeidheid brengen we weer in balans door vata in balans te brengen.

Doen

Voedsel verwarmd of gekookt eten en gebruik veel vocht bij het bereiden. Zorg voor regelmaat in je leven. Probeer dingen langzamer te doen. Creëer een opgeruimde en rustige leefomgeving. 

Eet vooral fruit en groenten en milde gerechten en kruiden. Zorg voor genoeg frisse lucht. Eet en drink zuivel. Kies voor sporten die je in je eentje kunt doen. Kies voor schaduw in plaats van de volle zon. Deel je gevoelens met anderen en vertrouw op je gevoel. De smaken bitter, zoet en wrang brengen je in balans.

Online massage en Yoga

Minder doen

Minder piekeren. Lang opblijven. Vasten of lijnen. Per vliegtuig reizen, beter met een camper zodat jij je jouw omgeving zelf kan creëren. Overmatig sporten. Drugs gebruiken. Rode dingen eten en drinken [tomaten, rode wijn]. Te gekruid en te pittig eten. Alcohol drinken vooral niet in de zon.

Geleide meditatie om te ontspannen.

Doe deze meditatie 21 dagen achter elkaar en je zult je een ander, beter, flexibeler en krachtiger mens voelen 😉

Ik wens je een hele fijne en gezonde ontspanning.

Een nieuwe virtuele hoofdmassage. Om echt te genieten van deze massage is het belangrijk om je echt even af te sluiten en ervan uitgaan dat je mijn energie kunt voelen.

Ga even zitten op een plek waar je niet gestoord kunt worden en ontspan.

(gedaan op Clubhouse)

Een fijne yoga les om zin te krijgen in de herfst.

 Deze Yoga houdingen zullen je goed doen: 

De Libelle, voor de levermeridiaan als deze niet prettig aanvoelt kan je altijd eerst de liggende vlinder doen.

Voetzolen tegen elkaar, je knieen naar buiten laten vallen en je armen desgewenst boven je hoofd brengen.

De liggende vlinder om je lichaam en alle chakra’s te openen. Hiermee creëer je rust in je hele lichaam, vooral in het bekken en stel je je open voor al het goede wat jij mag ontvangen.

De gedraaide wortel  en de halve maan om de galblaasmeridiaan te stretchen.

 

Kichadi recept uit het boek  “Het hot belly dieet”

60 g basmatirijst of boekweit

120 g gespleten mungbonen

720 ml water

2 tl olijfolie

1 1/2 el kerriepoeder

zout

Ik kook eerst wat hier boven staat, dat voeg ik dan bij de groenten die ook door de rest van het gezin worden gegeten. En maak het dan af met onderstaande. Ik vind het best veel en doe er dan ook twee dagen mee.

verse koriander, zaden, rauwe noten

en 240 g verse groenten (groene groenten zijn reinigend)

Frans heeft heel veel baat bij dit product.

Wat je ermee doet is aan jou.

Een reset van je onderbewustzijn helpt jou om die belastende overtuigingen te transformeren naar overtuigingen waar je sterk van wordt. Zodat je je geliefd, mooi, rijk en nog belangrijker, "gezond" zult voelen.

Leg jij een liefdevolle vinger op de zere plek?

Ben jij een mantelzorgster die regelmatig een hand liefdevol vastpakt?

Ben jij een moeder die een kusje geeft op de beschadigde knie van je kind?

Ben jij een coach die ook haar handen wil laten spreken?

Ben jij de yoga lerares die geloofd in heling door ontspanning?

Of ben jij een masseuse die geloofd in een holistische aanpak?

Dan geloof jij in net als ik, bewust of onbewust, in de helende kracht van aanraking.

Opfrissen wat je bij mij heb geleerd? Of voor 35 euro kennis maken met een Ayurvedische massage? En zelf je eigen massageolie maken?

 

Vuurvrouwen massage

Zaterdag 18 december is het internationale Massagedag. Ben jij ook iemand die dat heerlijk vindt?

 

.

Hoe Silvia privé voor twee heeft gevonden:

Eigenlijk zag ik op tegen wat m'n partner ervan zou vinden. Ik wist dat het heel leuk zou zijn,  maar was bang dat hij het misschien 'te soft' of 'te zweverig' zou vinden.

Het holistische massage pakket was voor mij compleet. Momenten van 'even niets' en zelf je tijd  invullen waren ook fijn.

Deze training is heel fijn, een verrijking voor je relatie.Heel basic en deze training brengt je weer even terug naar je gevoel (voor elkaar).

Silvia

Als je verdieping in je relatie wilt kan ik je deze training zeker aanbevelen.

Het programma is erg compleet.

In het dagelijkse leven kom je er nauwelijks aan toe om elkaar op een ontspannen manier bijna een weekend lang op deze manier aandacht te geven. Ik heb het zelf ondergaan en heb gemerkt hoe fijn  het was om gemasseerd te worden, maar zeker ook om de massage te geven.

Dominique

"Wat een zalige massage mocht ik ondergaan.

Ik had de eer om te mogen liggen als "proef"persoon voor deze massagecursus voor twee.

Sonja legt eerst alles goed, duidelijk en rustig uit en doet alle massagegrepen en strijkingen voor, voordat je op elkaar gaat masseren met de massage olie die je zelf hebt gemaakt. Ook dan begeleidt ze je stap voor stap en is er alle tijd voor vragen.

Ik zou deze cursus zeker aanraden om te doen. Samen bezig zijn, uit het hoofd in je hart, met de fijne energie en onder inspirerende begeleiding van Sonja."

Caroline

Wil je dat ik je help met het ontdekken van

- Jouw dosha?

- hoe je in balans blijft of weer komt?

- Het lichaam krijgt waar jij van droomt?

- Trots kunt zijn op wie jij bent?

- Hoe jij van je belastende overtuigingen af kunt komen?

Aan de hand van een dosha portret kunnen we een programma samenstellen waarin ik je begeleid of een programma samenstel waar jij zelfstandig mee aan de slag gaat.

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend.

De kosten van de dosha portretten varieren vanaf

75 Euro 

De afgelopen 21 dagen heb ik trouw elke avond voor het naar bed gaan de meditatie geluisterd die je speciaal voor mij gemaakt hebt.

Je stem is heerlijk om naar te luisteren en eerlijk gezegd ben ik een paar keer voor het einde al in slaap gevallen. Ik vind het een fijne manier om even af te schakelen, al heb ik nooit echt moeite gehad om in slaap te vallen gelukkig. Je liefdevolle en wijze woorden klinken nog steeds tot me door.
Ben ik er beter van gaan slapen? Nee, dat helaas niet. Ben ik er me beter door gaan voelen? Ja, ik denk zeker dat dit meegeholpen heeft!

Afgelopen 2 avonden heb ik een aantal van de yoga oefeningen gedaan die je voorgeschreven hebt (na het eerder volgen van de yin yoga sessie die ook in het Dosha portret zat). Op één of andere manier hebben die voor 2 heerlijke nachten van doorslapen gezorgd. Misschien dat daar voor mij een hulp zit om echt fysiek beter te ontspannen voor het slapen gaan, dus daar ga ik de komende periode mee verder.

De yin yoga sessie beluisteren en meedoen was trouwens ook heerlijk. Ik heb erg moeten lachen om de geluiden op de achtergrond (kids, klussen), maar dat deerde niet. Ik kan me ook zo goed visualiseren hoe dat er dan bij jullie uitziet hihi.

Inmiddels gaat het steeds beter met me. Frankrijk heeft me erg goed gedaan en vanuit daar ben ik weer verder stappen gaan ondernemen. Zowel privé als zakelijk. Door het stellen van een duidelijk doel betreffende onze 'brandweer bus reis plannen' én hiervoor ook zakelijk gezien bezig ben met een traject voor meer focus, krijg ik langzaam maar zeker weer meer 'zin' in de dingen.

Goed voor mezelf zorgen en weten waar ik voor wil gaan en mijn hart volgen.

Ik wil je super bedanken voor alle lieve woorden die je in ons gesprek, tijdens de meditatie en in de andere onderdelen van het Dosha portret aan me toegezonden hebt. Ik pik er de tips en oefeningen uit die voor mij werken en zal naar behoefte ook de meditatie zo nu en dan nog eens terugluisteren.

Ik weet zeker dat je nog veel mensen op deze manier gaat helpen in en met hun leven.

Heidi

Ik geef me hierbij op voor het persoonlijke dosha-portret en krijg het eerste gesprek gratis.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Hoe Heidi het dosha-portret heeft ervaren:

Je stem is heerlijk om naar te luisteren en eerlijk gezegd ben ik een paar keer voor het einde al in slaap gevallen. Ik vind het een fijne manier om even af te schakelen, al heb ik nooit echt moeite gehad om in slaap te vallen gelukkig. Je liefdevolle en wijze woorden klinken nog steeds tot me door.
Ben ik er beter van gaan slapen? Nee, dat helaas niet. Ben ik er me beter door gaan voelen? Ja, ik denk zeker dat dit meegeholpen heeft!

Ik weet zeker dat je nog veel mensen op deze manier gaat helpen in en met hun leven.

Heidi

.
.

Gezien in: