Selecteer een pagina

Portable Yin-Yoga

yin-yoga

Portable Yin-Yoga

Yin yoga

Yin-Yoga wint in Nederland snel aan populariteit. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken lichaam en geest losser en flexibeler.

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Grondlegger van Yin yoga is de Amerikaan Paul Grilley, die sinds 1980 onderwijst in yoga en anatomie. Hij baseert zijn theorie op de onderzoeken en geschriften van Hiroshi Motoyama, een yogi en wetenschapper uit Tokio met veel kennis van energiebanen en acupunctuur.

Yin-Yoga hier in Frankrijk. Maar mocht je niet in de buurt zijn kun je altijd een les online volgen.

 

yin-yoga

Portable Yin-Yoga

Privéles 65,- 1 keer in de maand 2 uur lang alle aandacht voor jou

Als je het fijn vindt om ook naar mijn muzieklijsten te luisteren tijdens de online yoga lessen. Kun je hieronder een lijst uitkiezen.

Zin in een Yin-Yoga les voor op je koptelefoon?

Nieuwe maan Yin-Yoga in het teken van de vastberaden steenbok. geniet nog even van de kalmerende werking van de sneeuwmaan. Zet je intenties en laat het groeien.

Nieuwe maan Yin-Yoga in het teken van de schorpioen. 14-11-2020

Gebruik deze Nieuwe Maan, de kracht van de schorpioen en laat de emoties de vrije loop.
Stimuleer je sexuele energie en kom in je kracht.
Transformeer met de hartstocht van dit sterrenbeeld.
Je wordt gestimuleerd om de kwetsbare kant van jezelf of anderen te onderzoeken, er contact mee te maken
en eerlijk voor je gevoelens uit te komen.
Fijne ontspanning.

Deze nieuwe maan yinyoga hoort bij de nieuwe maan van 16 oktober. 2020 Deze nieuwe maan staat In het teken weegschaal.

Deze nieuwe maan yinyoga hoort bij de nieuwe maan van 16 oktober. 2020 Deze nieuwe maan staat In het teken weegschaal.
De energie van het luchtteken Weegschaal draait om gerechtigheid, eerlijkheid en harmonie. Liefde en vriendschap vallen hierbij ook onder de noemer harmonie.

De nadruk in deze yinyoga les zal liggen op het in balans brengen van energie. Het is bij deze les belangrijk dat je genoeg kussens en ondersteuning binnen hand bereik hebt.
In deze les komen de houdingen Sadle pose en seiza aan bod.
Een nieuw begin met nieuwe kansen en misschien een andere manier van aanpakken.

Met dank aan de volle maan kalender

Nieuwe-maan Yin-Yoga van 17-9-2020

Deze nieuwe maan yinyoga hoort bij de nieuwe maan van 17 september. 2020 om precies te zijn begint zij om 1 minuut over 1 aan een nieuwe opbouwende fase.

Deze nieuwe maan staat In het teken maagd.
De energie van de Maagd gaat je helpen bij deze nieuwe maan om te reflecteren en te ordenen. Welke doelen heb jij jezelf gesteld? Welke doelen heb jij kunnen realiseren?
Wat is goed gegaan en wat zou je anders kunnen doen?
De nadruk in deze yinyoga les zal liggen op de heupen de nieren en de blaas.
Een nieuw begin met nieuwe kansen en misschien een andere manier van aanpakken.

Nieuwe maan yin-yoga in het teken van de leeuw 19-08-2020

welkom bij deze podcast aflevering nummer twee Deze nieuwe maan yinyoga hoort bij de nieuwe maan van 19 augustus. Deze nieuwe maan staat In het teken leeuw. De energie van de Leeuw gaat je helpen bij deze nieuwe maan oude gewoontes to doorbreken en keuzes te maken met je hart in plaats van met je hoofd.

Yinyoga Podcast “graanmaan” 20-07-2020

Deze yinyogales duurt ongeveer een uur en is speciaal opgenomen om je te ondersteunen tijdens de overgang in de periode van de nieuwe maan. De graanmaan van 20-07-2020